Close

Luchtverdeelprincipes

De luchtverdeelprincipes

Iedere toepassing verlangt een ander principe van luchtverdeling, hieronder staan een aantal beschreven. Geen systeem is hetzelfde en ieder systeem verlangt een juiste keuze voor een luchtverdeelslang. Onze afdeling Calculatie adviseert u graag. Indien gewenst komen wij u graag bezoeken om complexe situaties te bespreken en samen met u het meest optimale systeem van textiele luchtverdeling samen te stellen, op basis van de verschillende luchtverdeelprincipes.


airsocks luchtverdeelprincipes luchtverdeelslang prihoda verdringing microperforatie nozzles

Verdringing

Dit principe is gebaseerd op verdringing door middel van temperatuurverschil tussen inblaas- en omgevingslucht. Door de lucht met een zeer lage snelheid uit de luchtverdeelslang te blazen zal deze weinig mengen met de omgevingslucht en met lage snelheid in de verblijfszone worden gebracht. De warmere vervuilde lucht zal naar boven trekken en kan hier worden afgezogen, een zeer effectieve manier van ventilatie. De luchtverdeling vindt plaats via de doorlaatbare stof in combinatie met microperforatie.

airsocks luchtverdeelprincipes luchtverdeelslang prihoda hybride

Hybride

Hybride luchtverdeling is gebaseerd op een combinatie van verdringing en inductie. Verdringing vindt plaats via de doorlaatbare stof in combinatie met microperforatie en inductie vanuit luchttoevoer via perforaties of nozzles. Deze wijze van luchtverdeling wordt toegepast bij airsocks waarbij zowel verwarmd als gekoeld moet worden. Om de haakse uitstroom vanuit de luchtverdeelslang nog beter te krijgen, kan de perforatie worden ondersteund door pockets. 

airsocks luchtverdeelprincipes luchtverdeelslang prihoda injectie

Injectie

Injectie luchtverdeelslangen zijn uitgevoerd met gelaserde perforatie of nozzles. Doordat de toevoerlucht met hoge snelheid wordt ingeblazen zal deze zich snel mengen met de omgevingslucht met als gevolg een gelijkmatige temperatuur. Het bijzondere van deze nozzles is dat deze van hetzelfde materiaal zijn als de luchtslang en daardoor onbrandbaar zijn, dit in tegenstelling tot voorheen gebruikte plastic nozzles.

airsocks luchtverdeelprincipes luchtverdeelslang prihoda membraan

Membraan

Een membraan airsock wordt toegepast bij situaties waarbij wisselend gekoeld of verwarmd dient te worden. Bij koeling wordt de onderste helft van de slang afgesloten en kan de lucht via verdringing of hybride tochtvrij in de ruimte worden gebracht. Bij verwarming wordt de bovenste helft van de luchtverdelslang afgesloten en wordt de lucht de ruimte ingeblazen via perforatiegaatjes of nozzles afhankelijk van inblaasruimte temperatuur en montagehoogte. Het membraan wordt aan de voorzijde van de luchtverdeelslang bediend door een servomotor.

Voorbeelden van uitblaaspatronen

airsocks luchtverdeelprincipes luchtverdeelslang nozzles microperforatie uitblaaspatronen voorbeelden microperforatie prihoda

Ontdek meer

BEL: 050 502 7800