Reiniging en onderhoud

Ieder luchtverdeelsysteem heeft onderhoud en reiniging nodig. Zowel metalen systemen met roosters als de textiele variant (ook wel airsocks of luchtverdeelslangen genoemd).

Met name in sectoren waar hygiëne een belangrijke rol speelt (zoals de voedingsmiddelenindustrie en gezondheidszorg) zijn textiele luchtverdeelslangen de beste oplossing. Het reinigen volgens de HACCP/BRC/GLOBALGAP/IFS/Halal & GMP+-normen is van groot belang om de (voedsel)veiligheid te kunnen waarborgen.

Ook in sectoren als onderwijs of de industrie wil je regelmatige reiniging en onderhoud voor je airsocks. Gelukkig kan dat bij Prihoda allemaal onder één dak. Van eerste aanvraag tot regelmatig onderhoud: wij ontzorgen je volledig. Ieder merk airsock is bij ons welkom, ongeacht diameter, lengte en kleur.

Download whitepaper ‘Reiniging & onderhoud Airsocks’

Prihoda HighCare Cleaning

Met HighCare Cleaning heeft Prihoda een hoogwaardige en innovatieve cleanroom wasserij in huis. Hier reinigen wij airsocks conform de hoogste hygiënenormen. De wasserij bestaat uit twee hermetisch van elkaar gescheiden ruimten. Vuile (besmette) airsocks kunnen zo onmogelijk in aanraking komen met het schone en gedesinfecteerde eindproduct. In de ‘vuile’ ruimte worden de airsocks vooraf geïnspecteerd op vervuiling en eventuele beschadigingen, waarna het de barrierwasmachine in gaat.

Afhankelijk van het materiaal, de vervuiling en gewenste reiniging kiezen we een passend wasprogramma. De keuze hangt af van de staat van vervuiling en de wens van de klant om de luchtverdeelslangen te desinfecteren. Zodra het wasprogramma klaar is, gaat de deur naar de schone ruimte open en blijft de opening aan de ‘vuile’ zijde hermetisch gesloten. Op die manier sluiten we (kruis)besmetting uit. De schone was komt in de cleanroom, waar we de airsocks drogen, verpakken en sealen volgens een strikt protocol. Vervolgens verlaten ze de ruimte via een aparte sluis. Hierna volgt de keuze om de airsocks in opslag te laten nemen bij Prihoda of retour te sturen naar de klantlocatie.

prihoda highcare cleaning
reiniging airsocks prihoda

Werkwijze airsocks reinigen

Bij airsocks reinigen bespreken we allereerst een plan van aanpak. Voordat we beginnen, kijken we naar de staat van verontreiniging, frequentie, demontage en gewenste behandeling. Prihoda reinigt, droogt, test, verpakt en sealt de luchtverdeelslangen, waarna we ze retour sturen om opnieuw geïnstalleerd te worden. Prijzen zijn afhankelijk van gewenste behandeling. Niet elke airsock heeft de HighCare-behandeling nodig. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het voordelige basisprogramma. We accepteren niet alleen airsocks van Prihoda. Ook andere merken zijn van harte welkom.

Je hebt de keuze uit verschillende onderhoudsprogramma’s. Dit is ook mogelijk via een onderhoudscontract, waarbij Prihoda het gehele proces vastlegt. Zo bieden wij ook full-service. Onze eigen medewerkers komen dan langs om de airsocks te demonteren, waarna ze de slangen reinigen en volgens afspraak weer terugplaatsen. Soms kan het raadzaam zijn een reserveset airsocks aan te schaffen en deze te wisselen wanneer het textiele luchtverdeelsysteem wordt gereinigd. Prihoda kan hierbij voor opslag zorgen in onze geconditioneerde opslag.

Uitbreiding, reparatie en modificatie

In ons eigen naaiatelier verzorgen wij modificaties aan bestaande airsocks. Ook wanneer blijkt dat ze beschadigd zijn, kunnen we slangen repareren, onafhankelijk van het merk en type. Is jouw bestaande luchtverdeelsysteem toe aan uitbreiding? Ook dit regelen we. Advies op locatie, luchtmeting, inmeten, montage en onderhoud verzorgen wij volledig en snel.

Meer weten over airsocks?

Toevoer en verdeling van grote hoeveelheden tochtvrije lucht, zonder condensatie. Onze airsocks passen we toe in scholen of op kantoor, maar ook in laboratoria waar hygiëne topprioriteit is. Of in industrieën waar de temperatuur nauwkeurig gereguleerd moet worden. Op iedere situatie toepasbaar en bovendien eenvoudig te reinigen. Airsocks garanderen een fijn binnenklimaat. Daarom is Prihoda het A-merk in textiele luchtverdeelslangen en airsocks.