textiele wervelroosters

Wat zijn textiele wervelroosters?

Wervelroosters zijn een ideaal en betaalbaar alternatief voor airsocks. Lichtgewicht, snel te installeren en eenvoudig te reinigen. Afhankelijk van het ontwerp verdelen ze lucht in een ‘swirl’ (wervel) of in één of verschillende richtingen.

Een duurzaam ventilatiesysteem dat naast een aluminium frame volledig bestaat uit textiel, evenals het plenum boven het plafond. Op het gebied van installatie, opslag en transport besparen wervelroosters een hoop kosten.

Kwaliteit van SquAireTex®

Is het plaatsen van airsocks niet mogelijk? Dan bieden producten van SquAireTex® uitkomst. Het lage gewicht maakt ze eenvoudig in het systeemplafond te leggen. En door een zij-aansluiting zijn ze makkelijk aan het luchtkanaal te monteren. Toepassingen zijn omgevingen waar extra aandacht is voor hygiëne, zoals kantoren, scholen, cleanrooms, en operatiekamers.

Textiele wervelroosters hebben de volgende eigenschappen:

  • brandklasse B-s1-D0 (EN13501-1:2003) UL 723
  • cleanroom klasse 4 (EN ISO 14644-1)
  • machine-reinigbaar
  • 9 standaardkleuren
  • optie: geïsoleerd plenum

Voordelen wervelroosters

Een betaalbaar ventilatierooster dat nooit in de steek laat. Allereerst omdat textiele wervelroosters eenvoudig te monteren zijn. Dankzij aansluitingen aan de zij- of bovenkant en eventueel een geïsoleerd toevoerplenum. Uiteraard ook gemaakt van hetzelfde sterke, duurzame en brandveilige textiel. Wervelroosters zijn bovendien eenvoudig te reinigen en daarom een uitstekend alternatief op de metalen uitvoering. Verkrijgbaar in elke gewenste maat, patroon en kleurencombinatie.

Toepassingen wervelroosters

Textiele wervelroosters worden toegepast in projecten waarbij hygiëne hoofdprioriteit is. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld cleanrooms en andere high-care ruimtes. Standaard voorzien van cleanroom ISO-4 certificaat en als optie met hygiënecertificaat. Ook een ideale toepassing voor laboratoria en farmaceutische projecten, waar de eisen nog hoger liggen. Voor dit product geldt eveneens dat alle kleuren en combinaties mogelijk zijn.

Meer weten over airsocks?

Airsocks garanderen een fijn binnenklimaat. Door grote hoeveelheden tocht- en condensatievrije lucht toe te voeren en over een ruimte of gebouw te verdelen, Op iedere situatie toepasbaar en bovendien eenvoudig te reinigen. Daarom is Prihoda A-merk in textiele luchtverdeelslangen en airsocks.