Wat zijn textiele wervelroosters?

Lichtgewicht, snel te installeren en eenvoudig te reinigen. Wervelroosters zijn een ideaal en betaalbaar alternatief voor airsocks. Afhankelijk van het ontwerp verdelen ze lucht in een ‘swirl’ (een wervel) of in één of verschillende richtingen. Een duurzaam ventilatiesysteem dat naast een aluminium frame volledig bestaat uit textiel, evenals het plenum boven het plafond. Bespaar een hoop tijd en kosten op het gebied van installatie, opslag en transport, en verrijk je interieur met een ruime keuze aan patronen en kleuren.

Textiele wervelrooster van SquAireTex

Textiele wervelroosters van SquAireTex kunnen worden toegepast waar airsocks niet mogelijk zijn. Dankzij het lage gewicht kan het eenvoudig in het systeemplafond worden gelegd en door een zij-aansluiting aan het luchtkanaal gemonteerd worden. Toepassingen zijn omgevingen waar extra aandacht is voor hygiëne, zoals kantoren, scholen, cleanrooms, operatiekamers en de farmaceutische industrie.
Ieder wervelrooster heeft de volgende eigenschappen:

  • brandklasse B-s1-D0 (EN13501-1:2003) UL 723
  • cleanroom klasse 4 (EN ISO 14644-1)
  • machine-reinigbaar
  • 9 standaardkleuren
  • optie: geïsoleerd plenum

Voordelen

Een betaalbaar ventilatierooster dat nooit in de steek laat. Textiele wervelroosters hebben aansluitingen aan de zij- of bovenkant en zijn eventueel voorzien van een geïsoleerd toevoerplenum, uiteraard ook gemaakt van hetzelfde sterke, duurzame en brandveilige textiel. Dankzij de eenvoudige reiniging een uitstekend alternatief op een metalen uitvoering. Verkrijgbaar in elke gewenste maat, patroon en kleurencombinatie.

Toepassingen

Textiele wervelroosters worden toegepast in projecten waarbij hygiëne van uiterst belang is. Uitermate geschikt voor cleanrooms en andere high-care ruimtes. Standaard voorzien van cleanroom ISO-4 certificaat en als optie met hygiënecertificaat. Ideale toepassing is ook voor laboratoria en farmaceutische projecten waar de eisen net iets hoger liggen. Ook voor dit product geldt dat alle kleuren en combinaties mogelijk zijn.

Meer weten over wervelroosters?

Prihoda, het A-merk in textiele luchtverdeelsystemen en airsocks.

Neem contact op