Korte historie

Het begon in 2005, als aanvulling op het productenpakket van NorthAir. Voor beide aandeelhouders Jan Faber een Peter Berg een mooie uitbreiding. In 2009 werd het besluit genomen de activiteiten onder te brengen in een nieuwe entiteit: Prihoda BV. Door deze stap was de focus volledig gericht op textiele ventilatiesystemen en is het hard gegaan met de ontwikkeling en de groei van Prihoda. Omdat de focus dermate was gericht op de textiele systemen is de wens uitgesproken apart verder te gaan als bedrijf. Peter Berg en Jan Faber hebben in 2019 besloten via een aandelentransactie ieder hun eigen pad van groei te kiezen, Jan met NorthAir en Peter met Prihoda.

Over Prihoda Nederland

Ons team van gemotiveerde, creatieve en enthousiaste mensen staat altijd klaar om klanten verder te helpen. Wij vinden dat zaken met ons doen een feest moet zijn. Snelle offertes, nauwkeurig inmeten en nette montage is ons handelsmerk en heeft ons tot één van de grootste spelers op de markt gebracht. Naast de gebruikelijke zakelijke aspecten zijn er een aantal issues waar wij ook veel belang aan hechten. Humor is hier een onderdeel van. Wij houden ervan op een prettige manier met elkaar om te gaan, niet alleen intern maar ook extern.

Ook het welzijn van onze medewerkers staat hoog in het vaandel, alleen dán zijn wij in staat onze beloftes waar te maken. Een goede werkplek is van het grootste belang, zowel op kantoor als ook thuis in het juiste klimaat en met de beste ICT. Niet alleen de binnendienst maar ook onze buitendienst wordt goed verzorgd en ontbreekt aan niets. De beste koffie, het mooiste gereedschap en aandacht voor ieder individu heeft geresulteerd in een ijzersterk team waarbij werkvreugde hoog staat genoteerd. Ook in de toekomst zal Prihoda blijven innoveren en verbazen. Het nieuwe werken heeft zijn intrede gedaan, maar wij gaan verder!

Waarom Prihoda?

Wij zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen. Alleen het allerbeste is van belang voor onze klanten. Dat begint bij het eerste contact en eindigt bij de oplevering. Van offerte tot montage: tijdens het hele proces staan we met ons vakkundige team klaar voor jou en je organisatie. Maar wij gaan verder; het eindigt niet bij de oplevering. Elk systeem heeft onderhoud nodig. In onze gespecialiseerde cleanroom airsockwasserij kunnen wij vanaf de basis tot het hoogst gewenst niveau airsocks reinigen. Elk merk, elke vorm, diameter en kleur is bij ons van harte welkom. Wij kunnen alle montagewerkzaamheden verzorgen, maar dat kun je zelf ook doen. Stuur ze maar op en ze worden keurig verpakt teruggestuurd. Ontzorgen is ons motto.

Prihoda kwaliteit

Het team van Prihoda gaat voor het allerbeste: snelle offertes, nauwkeurig inmeten, vakkundige montage en hoogwaardig onderhoud en reiniging. Productie van de airsocks vindt plaats in Tsjechië, Mexico, China en begin 2021 is Egypte hieraan toegevoegd. Wij vinden het van belang te produceren daar waar de afzet is. Dit zorgt voor korte transportlijnen en een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid. Ook de recente Covid-19 pandemie bewijst maar weer het belang van een gespreide productie, nooit hebben wij problemen gehad met de levertijd.

Onze certificeringen:

  • NEN-EN-ISO 9001:2015
  • VCA* VGM Checklist Aannemers, versie 2017/6.1
  • NEN-EN-14065:2016 RABC (laundry processed textiles-Biocontamination control system)
  • NEN-EN-ISO 146-1:2016 (cleanroom)