Close

Blog

Gecertificeerde reiniging van airsocks is nu mogelijk!
Bij reiniging gaat het vaak ook om certificering. Zo ook bij het wassen van airsocks. Dit is zeer specialistisch werk, maar het wordt toch vaak uitbesteed aan een ‘gewone’ wasserij. En die kan geen garanties geven qua hygiëne.

Een airsock kan op twee manieren vervuild zijn:

  1. Optisch vervuild: vanaf de buitenkant ziet u dat de airsock aan een wasbeurt toe is.
  2. Verstopping: door bijvoorbeeld vuil en muggen in de airsock, raakt deze langzaam verstopt. Hierdoor komt de functie van de luchtverdeelslang in gevaar, omdat deze niet van de volle luchtcapaciteit gebruik kan maken.

Een airsock reinigen bij de wasserij

Het reinigen van een airsock is echter makkelijker gezegd dan gedaan. De ‘gewone’ wasserij, waar u ook de bedrijfskleding laat wassen, weet eigenlijk niet wat ze met een dergelijk product moet doen. Laat staan hoe ze deze goed schoon (en droog) krijgt.

Zeker in bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, farmacie en gezondheidszorg is het ontzettend belangrijk dat de airsocks écht goed schoon zijn, zowel van binnen als van buiten. In die sectoren moet immers schone lucht worden gecirculeerd, in het belang van de gezondheid van de patiënt of eindgebruiker.

Prihoda HighCare Cleaning

Na een lange periode van bouwen en testen is Prihoda HighCare Cleaning een feit. Het is Prihoda gelukt om een gespecialiseerde wasserij te bouwen voor airsocks. Elk type en elk merk kan hier worden gereinigd tot op het hoogste niveau qua hygiëne. Kortom: voor de ‘gewone’ was van een airsock, maar ook voor een volledige desinfectie.

Prihoda heeft nu alle certificeringen behaald, na langdurig testen. Wij willen meer dan de anderen, wij willen de beste zijn, wij willen oplossingen kunnen bieden voor onze klanten. De belangrijkste kers op de taart was het behalen van Europese norm RABC (Risk Analysis Biocontamination Control), hiermee is de hygiëne volledig gewaarborgd.

cleanroom luchtverdeelslang airsocks reinigen wassen prihoda

Hier gaan de airsocks de wasmachine in, aan de achterzijde komen ze er in de cleanroom uit


Het is geen standaard wasproces; het is een cleanroomwasserij geworden waarbij de binnenkomende, vervuilde airsocks strikt gescheiden worden van de gereinigde airsocks. De wasmachines hebben één zijde voor het laden van de verontreinigde airsocks en een andere zijde waar de airsocks in de cleanroom uitkomen.

Airsocks wassen voor alle sectoren

Door deze manier van werken is kruisbesmetting uitgesloten. Daardoor is het wasproces uitermate geschikt voor sectoren als de voedingsmiddelenindustrie, farmacie en gezondheidszorg. Maar uiteraard ook voor sectoren waar qua hygiëne minder eisen gesteld worden, zoals industrie, sport, onderwijs en andere sectoren.

Onze certificeringen voor het wassen van airsocks:

– NEN-EN-ISO 9001:2015
– NEN-EN-14065:2016 (RABC)
– NEN-EN-14065 (cleanroom)
– VGM Checklist Aannemers, versie 2008/5.1

Gaat u ook voor schone airsocks?

Een luchtverdeelslang was al een uitstekende oplossing voor een comfortabel binnenklimaat. Door het behalen van deze certificeringen, wordt ook het (laten) reinigen van airsocks comfortabeler.

Reinigt u uw airsock goed genoeg? Neem contact op en ontdek de mogelijkheden!


.

BEL: 050 502 7800