Prihoda innoveert

Prihoda levert niet alleen standaard airsocks en luchtverdeelslangen. Ieder jaar introduceren we ook een aantal innovaties die de markt doen opschudden. Van kleine vernuftigheden tot grote nieuwe product releases. Al onze innovaties komen voort uit de wensen van onze klanten wereldwijd. In ons R&D laboratorium worden de plannen uitgewerkt en uitgebreid getest.

airsocks project kaasopslag de gelder

Luchtverdeelslangen en innovaties

Airflow patroon airsock

CFD stromingsdiagrammen

Luchtslangen worden ontworpen in een geavanceerd softwareprogramma AirTailor, waarbij we met één druk op de knop de luchtstroming kunnen weergeven. Bij complexe situaties zetten we CFD-software in. Hiermee kan elke situatie worden gesimuleerd om vervolgens het optimale systeem te ontwerpen.

Luchtafzuig

Luchtafzuiging met airsocks

Als enige ontwikkelde Prihoda een systeem waarmee een luchtverdeelslang kan worden gebruikt voor het afzuigen van ventilatielucht. Een speciaal frame zorgt voor opspanning van de luchtslang en kan eenvoudig worden gedemonteerd. Voordeel hiervan is dat reiniging mogelijk is, met name ideaal voor HACCP, cleanrooms, farmacie en voedingsmiddelenindustrie.

Isolatie airsock

Geïsoleerde airsock

Geïsoleerde luchtslangen bestaan uit een binnen- en buitenlaag van textiel, met daartussen een isolatiedeken met warmtegeleidingscoeffficient van 1.8w/m²/k. Ideaal voor gebruik bij luchttransport beneden dauwpunt of voor transport van verwarmde lucht. Secties worden gemaakt met lengte van max. 2 meter, vanaf diameter 250 mm.

Instelbare bochten

Door bochten van 8 ingenaaide strips te voorzien, kunnen deze tijdens de montage worden ingesteld op elke gewenste hoek. Ideaal in situaties waarbij vooraf om verschillende redenen niet kan worden ingemeten. Het kan ook worden gebruikt om de exacte hoek te bepalen, later kan een definitieve bocht worden gemonteerd.

Instelbare lengte verdeelslang airsock

Instelbare lengte

Soms zijn er projecten waarbij inmeten vooraf moeilijk is. Maar voor deze situaties zijn instelbare airsocks een uitkomst. De luchtslang kan worden ingesteld tussen 500 en 1500 mm waardoor een aanpassing van 1000 mm mogelijk wordt. Ook dit is weer een Prihoda innovatie ten top!

Antistatische Airsock

Antistatische luchtverdeelslangen zijn soms gewenst in bepaalde situaties, de Prihoda airsocks hebben unieke bijkomende eigenschappen:

  • Brandklasse B-s1-d0
  • 9 standaard kleuren
  • Cleanroom kwaliteit ISO 14644-1: klasse 4
  • ingeweven koolstofvezel
  • mogelijkheid voor aarding
  • verkrijgbaar in de stoffen PMI, NI

Geluidsgegevens

Standaard optie binnen onze calculatiesoftware AirTailor is het berekenen van een geluidsberekening. Rekening houdend met luchthoeveelheid, druk, inlaten, bochten en ruimtegegevens wordt aangegeven wat de geluidsdruk is. Via de geluidswetten berekend en gecontroleerd in het R&D lab bij Prihoda.

Meer weten over airsocks?

Airsocks garanderen een fijn binnenklimaat. Door grote hoeveelheden tocht- en condensatievrije lucht toe te voeren en over een ruimte of gebouw te verdelen, Op iedere situatie toepasbaar en bovendien eenvoudig te reinigen. Daarom is Prihoda A-merk in textiele luchtverdeelslangen en airsocks.