Luchtverdeelslangen en innovaties

Prihoda levert niet alleen maar airsocks of luchtverdeelslangen maar komt ieder jaar met een aantal innovaties. Deze innovaties komen voort uit wensen van onze klanten wereldwijd en worden uitgewerkt en getest in ons R&D laboratorium.

Luchtverdeelslangen en innovaties

CFD stromingsdiagrammen

Het ontwerpen van luchtslangen vindt plaats via een geavanceerd softwareprogramma AirTailor waarbij met één druk op de knop de luchtstroming kan worden weergegeven. Bij complexe situaties wordt CFD-software ingezet, hiermee kan elke situatie worden gesimuleerd om vervolgens het optimale systeem te ontwerpen.

Luchtafzuiging met airsocks

Als enige heeft Prihoda een systeem ontwikkeld waarmee een luchtverdeelslang kan worden gebruikt voor het afzuigen van ventilatielucht. Een speciaal frame zorgt voor opspanning van de luchtslang en kan eenvoudig worden gedemonteerd. Voordeel hiervan is dat reiniging mogelijk is, met name ideal voor HACCP, cleanrooms, farmacie en voedingsmiddelenindustrie.

Geisoleerde airsock

Geisoleerde luchtslangen bestaan uit een binnen- en buitenlaag van textiel met daartussen een isolatiedeken met warmtegeleidingscoeffficient van 1.8w/m2/k. Ideaal voor gebruik bij luchttransport beneden dauwpunt of voor transport van verwarmde lucht. Secties worden gemaakt met lengte van max 2 meter, vanaf diameter 250mm.

Instelbare bochten

Door bochten van 8 ingenaaide strips te voorzien kunnen deze tijdens de montage worden ingesteld op elke gewenste hoek. Ideaal in situaties waarbij vooraf om verschillende redenen niet kan worden ingemeten. Het kan ook worden gebruikt om de exacte hoek te bepalen, later kan een definitieve bocht worden gemonteerd.

Instelbare lengte

Soms zijn er projekten waarbij inmeten vooraf moeilijk is, voor deze situaties zijn instelbare airsocks een uitkomst. De luchtslang kan worden ingesteld tussen 500 en 1500mm waardoor een aanpassing van 1000mm mogelijk wordt. Ook dit is weer een Prihoda innovatie ten top!

Antistatische Airsock

Antistatische luchtverdeelslangen zijn soms gewenst in bepaalde situaties, de Prihoda airsocks hebben unieke bijkomende eigenschappen:

  • Brandklasse B-s1-d0
  • 9 standaard kleuren
  • Cleanroom kwaliteit ISO 14644-1: klasse 4
  • ingeweven koolstofvezel
  • mogelijkheid voor aarding
  • verkrijgbaar in de stoffen PMI, NI

Geluidsgegevens

Standaard optie binnen onze calculatiesoftware AirTailor is het berekenen van een geluidsberekening. Rekening houdend met luchthoeveelheid, druk, inlaten, bochten en ruimtegegevens wordt aangegeven wat de geluidsdruk is. Via de geluidswetten berekend en gecontroleerd in het R&D lab bij Prihoda.

Meer weten over wervelroosters?

Prihoda, het A-merk in textiele luchtverdeelsystemen en airsocks.

Neem contact op