Waarom airsocks perforeren?

In Prihoda airsocks zitten gelaserde microperforatie, voor een optimale luchtverdeling. De minuscule gaatjes met een diameter variërend van 0,2 tot 0,4 mm hebben als voordeel dat het textiel niet kan verstoppen. De luchtslang behoudt daardoor altijd de werking en de voorfiltering kan volstaan met minimale voorfilterklasse EU3. Afhankelijk van de gekozen luchtverdeelprincipes kunnen we de airsock aanvullend voorzien van perforatie en/of nozzles om een grotere worp te bereiken.

airsocks project kaasopslag de gelder

Perforatie en nozzles

airsock microperforatie

Microperforatie

Gepatenteerde microperforatie met gaatjes van 0,2 tot 0,4 mm om op elke gewenste plek van de airsock lucht te laten uitstromen.

laserperforatie airsock

Laserperforatie

Om een grotere worp te bereiken kunnen we naast microperforatie ook perforatie met grotere diameter aanbrengen.

airsock nozzles

Textiele nozzles

Indien grotere worp wordt gevraagd, kunnen we brandvrije nozzles aanbrengen met verschillende diameters.

gerichte nozzle airsock

Gerichte nozzles

Wanneer de uitblaas onder een specifieke hoek wordt verlangd, brengen we verstelbare nozzles aan.

Luchtverdeelprincipes

Iedere toepassing verlangt een ander luchtverdeelprincipe. Geen systeem is hetzelfde en ieder systeem vereist een juiste keuze voor een luchtverdeelslang. Onze afdeling Calculatie helpt u graag op weg. Indien gewenst komen wij graag langs om complexe situaties te bespreken en in overleg het meest optimale systeem van textiele luchtverdeling samen te stellen, op basis van de verschillende luchtverdeelprincipes.

airsock microperforatie

Verdringing

Dit principe is gebaseerd op verdringing door middel van temperatuurverschil tussen inblaas- en omgevingslucht. Door de lucht met een zeer lage snelheid uit de luchtverdeelslang te blazen, mengt deze weinig met de omgevingslucht en wordt het met lage snelheid in de verblijfszone gebracht.

De warmere vervuilde lucht trekt zo naar boven en kan hier worden afgezogen – een zeer effectieve manier van ventilatie. De luchtverdeling vindt plaats via de doorlaatbare stof in combinatie met microperforatie.

Hybride airsock

Hybride

Hybride luchtverdeling is een combinatie van verdringing en inductie. Verdringing vindt plaats via de doorlaatbare stof in combinatie met microperforatie en inductie vanuit luchttoevoer via perforaties of nozzles.

Deze wijze van luchtverdeling passen we toe bij airsocks waarbij zowel verwarmd als gekoeld wordt. Om de haakse uitstroom vanuit de luchtverdeelslang nog beter te krijgen, kunnen pockets de perforatie ondersteunen.

airsock nozzles

Injectie

Injectie luchtverdeelslangen zijn uitgevoerd met gelaserde perforatie of nozzles. Doordat de toevoerlucht met hoge snelheid wordt ingeblazen, mengt deze zich snel met de omgevingslucht, met als gevolg een gelijkmatige temperatuur.

Het bijzondere van deze nozzles is dat ze van hetzelfde materiaal zijn gemaakt als de luchtslang en daardoor onbrandbaar zijn, in tegenstelling tot voorheen gebruikte plastic nozzles.

Membraan

Membraan

Een membraan airsock passen we toe in situaties waarbij wisselend gekoeld of verwarmd wordt. Bij koeling sluit de onderste helft van de slang en kan de lucht via verdringing of hybride tochtvrij de ruimte in komen.

Bij verwarming sluit de bovenste helft van de luchtverdeelslang en wordt de lucht de ruimte ingeblazen via perforatiegaatjes of nozzles, afhankelijk van inblaasruimte temperatuur en montagehoogte. Een servomotor aan de voorzijde van de luchtverdeelslang bedient het membraan.

Uitblaaspatronen

Uitstroomtypen luchtverdeelslangen

Meer weten over airsocks?

Airsocks garanderen een fijn binnenklimaat. Door grote hoeveelheden tocht- en condensatievrije lucht toe te voeren en over een ruimte of gebouw te verdelen, Op iedere situatie toepasbaar en bovendien eenvoudig te reinigen. Daarom is Prihoda A-merk in textiele luchtverdeelslangen en airsocks.