Close

Innovaties

Luchtverdeelslangen & innovaties

Prihoda levert niet alleen maar airsocks of luchtverdeelslangen maar komt ieder jaar met een aantal innovaties. Deze innovaties komen voort uit wensen van onze klanten wereldwijd en worden uitgewerkt en getest in ons R&D laboratorium. 


CFD Stromingsdiagrammen innovaties airsocks luchtverdeelslangen prihoda
CFD stromingsdiagrammen

Het ontwerpen van luchtslangen vindt plaats via een geavanceerd softwareprogramma AirTailor waarbij met één druk op de knop de luchtstroming kan worden weergegeven. Bij complexe situaties wordt CFD-software ingezet, hiermee kan elke situatie worden gesimuleerd om vervolgens het optimale systeem te ontwerpen.

airsocks luchtverdeelprincipes luchtverdeelslang prihoda injectie

Textiele nozzles

Textiele nozzles worden toegepast om een grotere worp te bereiken, diameters zijn 20, 40, 60 en 80mm. Prihoda kiest voor het toepassen van textiele nozzles omdat deze brandveilig zijn (in tegenstelling tot plastic nozzles), lichter van gewicht, dezelfde kleur hebben als de airsock en niet kunnen beschadigen tijdens het reinigen. 

airsocks luchtverdeelprincipes luchtverdeelslang prihoda verdringing microperforatie nozzles

Microperforatie

Prihoda heeft een uniek systeem van (laser)microperforatie ontwikkeld waardoor de luchtdoorlaatbaarheid van de airsock op ieder gewenste plek kan worden bepaald. Dit heeft grote voordelen t.o.v. het gedateerde systeem van verschillende wevingen. Vervuiling van de stof is hierdoor uitgesloten, een luchtverdeelslang met stofhoudend vermogen is zeer ongewenst, het is geen luchtfilter!


innovaties airsock luchtverdeelslang luchtafzuig prihoda

Luchtafzuig met Airsocks

Als enige heeft Prihoda een systeem ontwikkeld waarmee een luchtverdeelslang kan worden gebruikt voor het afzuigen van ventilatielucht. Een speciaal frame zorgt voor opspanning van de luchtslang en kan eenvoudig worden gedemonteerd. Voordeel hiervan is dat reiniging mogelijk is, met name ideal voor HACCP, cleanrooms, farmacie en voedingsmiddelenindustrie.

Membraan Airsock

Een membraan airsock wordt toegepast bij situaties waarbij wisselend gekoeld of verwarmd dient te worden. Bij koeling wordt de onderste helft van de slang afgesloten en kan de lucht via verdringing of hybride tochtvrij in de ruimte worden gebracht. Bij verwarming wordt de bovenste helft van de luchtverdelslang afgesloten en wordt de lucht de ruimte ingeblazen via perforatiegaatjes of nozzles afhankelijk van inblaas-ruimte temperatuur en montagehoogte. Het membraan wordt aan de voorzijde van de airsock bediend door een servomotor.

innovaties airsock luchtverdeelslang repreve gerecycled prihoda

Gerecycled materiaal

Dankzij de mogelijkheid om een airsock te maken van geryclede PET-flessen dragen wij ons steentje bij aan het milieu. Voldoet aan de volgende eisen:

 • brandveilig B1-s1,d0 én ISO 13501-1:2003
 • Antibacterieel EN ISO 20645
 • Cleanroom kwaliteit ISO 14644-1: klasse 4
 • Antistatisch
 • 10 jaar garantie

De productie en het retourbeleid wordt uitgevoerd volgens het milieumanagementsysteem ISO 14001


Geisoleerde Airsock

Geisoleerde luchtslangen bestaan uit een binnen- en buitenlaag van textiel met daartussen een isolatiedeken met warmtegeleidingscoeffficient van 1.8w/m2/k. Ideaal voor gebruik bij luchttransport beneden dauwpunt of voor transport van verwarmde lucht. Secties worden gemaakt met lengte van max 2 meter, vanaf diameter 250mm.

wervelroosters airsocks luchtverdeelslang squairetex swirl prihoda

Textiel wervelrooster

Een textiel wervelrooster is uniek, laag in gewicht, hoog inducerend, condensvrij, eenvoudig te reinigen en keuze uit 9 standaard kleuren. De inblaaspockets kunnen in afwijkende kleur worden aangebracht waardoor het een kleurrijk onderdeel van het interieur kan worden. Uiteraard ook weer uitgevoerd volgens onze standaard brandklasse B-s1,d0


Instelbare bochten

Door bochten van 8 ingenaaide strips te voorzien kunnen deze tijdens de montage worden ingesteld op elke gewenste hoek. Ideaal in situaties waarbij vooraf om verschillende redenen niet kan worden ingemeten. Het kan ook worden gebruikt om de exacte hoek te bepalen, later kan een definitieve bocht worden gemonteerd.


Instelbare lengte

Soms zijn er projekten waarbij inmeten vooraf moeilijk is, voor deze situaties zijn instelbare airsocks een uitkomst. De luchtslang kan worden ingesteld tussen 500 en 1500mm waardoor een aanpassing van 1000mm mogelijk wordt. Ook dit is weer een Prihoda innovatie ten top!


Antistatische Airsock

Antistatische luchtverdeelslangen zijn soms gewenst in bepaalde situaties, de Prihoda airsocks hebben unieke bijkomende eigenschappen:

 • Brandklasse B-s1-d0
 • 9 standaard kleuren
 • Cleanroom kwaliteit ISO 14644-1: klasse 4
 • ingeweven koolstofvezel
 • mogelijkheid voor aarding
 • verkrijgbaar in de stoffen PMI, NIGeluidsgegevens

Standaard optie binnen onze calculatiesoftware AirTailor is het berekenen van een geluidsberekening. Rekening houdend met luchthoeveelheid, druk, inlaten, bochten en ruimtegegevens wordt aangegeven wat de geluidsdruk is. Via de geluidswetten berekend en gecontroleerd in het R&D lab bij Prihoda.Ontdek meer

BEL: 050 502 7800