Onze wasserij is gespecialiseerd in airsocks reinigen op het hoogst denkbare niveau. De ultramoderne HighCare Cleanroomwasserij is volledig door Prihoda zelf ontworpen. Onze doelstelling: de hoogste kwaliteit van reiniging van airsocks op de Nederlandse markt.

Cleanroom

De wasserij bestaat uit twee strikt gescheiden ruimten. De vuile zijde, waar de textiele luchtverdeelslangen binnenkomen, en de schone, waar we ze drogen en verpakken. In de scheidingswand zijn twee grote barrierwasmachines ingebouwd, met elk een opening naar deze ruimten. Door deze bouw en opstelling voorkomen we dat er een kruisbesmetting kan plaatsvinden tussen de vuile en schone was. De schone ruimte is een gecertificeerde cleanroom, geheel stof- en bacterievrij en voorzien van een personen- (PAL) en een goederensluis (MAL).

Reiniging airsocks

Airsocks reinigen nemen wij meer dan serieus. Beschadiging van de textielvezels willen we koste wat het kost voorkomen. Daarom zijn duidelijke keuzes gemaakt: geen energie-slurpende wasdrogers en alle wasprocessen niet heter dan 40°C met de hoogste graad van hygiëne. De airsocks laten we drogen in de cleanroom en – indien de buitentemperatuur en RV het toelaat – op natuurlijke wijze. Mochten deze parameters niet aan de wensen voldoen, dan neemt de droog-installatie het over. De aansturing hiervan gaat door middel van een eigen ontworpen PLC-computer en is nog nergens anders op deze manier vertoond.

De laatste fase rondt Prihoda in juni 2019 af. Vanaf dat moment is het complete was- en droogproces volledig energie-neutraal door onze zonne-energiecentrale. Door strenge controle van onafhankelijke instanties blijven we scherp. De wasserij wordt regelmatig geaudit en met maar liefst vier certificeringen durven wij te stellen dat we de beste van Nederland zijn. Daar zijn we stiekem best trots op!

Het gehele wasproces is gevalideerd en gecertificeerd conform de strenge eisen volgens:

  • NEN-EN 14065:201 RABC (Laundry processed tectiles – Biocontamination control system)
  • NEN-EN-ISO 14644-1:2016 (cleanroom)
  • NEN-EN-ISO 9001:2015
  • VGM Checklist Aannemers, versie 2008/5.1